Hoe Lang Zalm in de Oven? Tijden per Temperatuur - uitgebreide gids met tips, advies en praktische informatie
Koken

Hoe Lang Zalm in de Oven? Tijden per Temperatuur

Zalm in de oven: 15-20 minuten bij 180°C of 12-15 minuten bij 200°C. Ontdek alle tijden en tips voor perfecte zalm.

Redactie NederlandseGids
29 november 2024
5 min leestijd

Medische Disclaimer

De informatie op NederlandseGids.nl is bedoeld als algemene informatie en vervangt geen professioneel medisch advies. Raadpleeg bij aanhoudende klachten altijd een arts of specialist. Neem bij ernstige symptomen direct contact op met een huisarts of bel 112.

Zalm in de oven is een van de makkelijkste manieren om deze lekkere vis te bereiden. Vuistregel: 10 minuten per 2,5 cm dikte bij 180-200°C.

Oventijden per temperatuur

TemperatuurVerse Zalm (150-200g)Diepvries Zalm
180°C15-20 minuten20-25 minuten
200°C12-15 minuten18-22 minuten

Verse vs diepvries zalm

Verse zalm: Direct bakken volgens de tijden hierboven.

Diepvries zalm:

  • Ontdooid: zelfde tijd als vers
  • Direct vanuit vriezer: 5-8 minuten extra

Tips voor sappige zalm

  1. Haal zalm op tijd uit koelkast - 15-20 minuten voor bakken
  2. Dep droog met keukenpapier
  3. Bestrijk met olie of boter - Houdt zalm sappig
  4. Laat huid eraan - Beschermt tegen uitdrogen
  5. Overbak niet - Check na 12 minuten
  6. Laat 3-5 minuten rusten voor serveren

Hoe herken je of zalm gaar is?

  • Matte, roze kleur (niet meer glanzend)
  • Laat zich met vork in laagjes verdelen
  • Kerntemperatuur 60-65°C

Zalm in de oven is super simpel: 15-20 minuten bij 180°C voor verse zalm!

Veelgestelde Vragen

15-20 minuten voor een filet van 150-200 gram.

Redactie NederlandseGids

Gezondheidsredacteur

Ons team van gezondheidsredacteuren onderzoekt en schrijft over betrouwbare huismiddeltjes en gezondheidsadvies. We combineren wetenschappelijke kennis met traditionele wijsheid.

Medische Disclaimer

De informatie op NederlandseGids.nl is bedoeld als algemene informatie en vervangt geen professioneel medisch advies. Raadpleeg bij aanhoudende klachten altijd een arts of specialist. Neem bij ernstige symptomen direct contact op met een huisarts of bel 112.

Gerelateerde Artikelen

Bekijk meer